Bederfelijke waren

Consumenten in supermarkten zijn zeer kritisch als het gaat om verse, gekoelde of bevroren producten. Bederfelijke waren zijn goederen die zeer gevoelig zijn voor beschadiging of vernietiging en vereisen strikte richtlijnen voor het vervoer, vaak in een temperatuurgecontroleerde omgeving. Steeds vaker worden koelcontainers gebruikt om bederfelijke goederen te vervoeren. Schade aan bederfelijke waren wordt meestal ontdekt door de ontvanger of het opslagbedrijf bij ontvangstname.

De meeste claims vloeien voort uit temperatuurproblemen, veroorzaakt door bijvoorbeeld een niet goed functionerende reeferunit, slechte stuwage, onvoldoende voorkoeling, verkeerde temperatuurinstellingen of slechte verpakking. Ook ventilatie en controlled atmosphere (CA) problemen zien we regelmatig.
Ons bedrijf heeft een uitgebreid verleden in schadevaststelling aan ladingen fruit en groenten die in containers worden vervoerd. We hebben veel tropisch climacterisch fruit met hoge ademhalingseigenschappen en ethyleen producerend fruit onderzocht, zoals bananen, mango's, avocado's en subtropisch fruit zoals appels en peren. Ook niet-climacterische vruchten zoals citrusvruchten, aardbeien en ananas, die niet rijpen tijdens het transport, maken soms deel uit van ons onderzoek.

Diepgevroren producten zoals vis, schelpdieren en vlees kunnen gemakkelijk beschadigd raken als de koelketen wordt onderbroken. We zijn vaak betrokken bij onderzoeken naar gekoeld lading met temperatuurgerelateerde problemen, zoals vervormingen door ontdooiing, bederf, vriesbrand en smetschade.