OVER ONS

oldtimes1140.jpg
overslag1140x294.jpg

OVER ONS

Hamer van Hussen Groenendijk is in 1969 opgericht door Jouke Hamer en Hans van Hussen. Sindsdien heeft ons bedrijf een goede naam opgebouwd als goederen-expertisekantoor, in binnen- en buitenland. We hebben inmiddels meer dan 35,000 dossiers behandeld voor de lading en ladingaansprakelijkheids (co) assurantiemarkt in meer dan 100 landen en hebben een goede reputatie op ons vakgebied opgebouwd.

We krijgen onze opdrachten van diverse bekende binnen- en buitenlandse risicodragers; lading en ladingaansprakelijkheidsassuradeuren, ladingeigenaren, P&I clubs, bergingsbedrijven, advocatenkantoren, etc. Zolang er maar goederen bij betrokken zijn.

Ons bedrijf is volledig onafhankelijk.

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Via ons netwerk kunnen we wereldwijd expertisediensten aanbieden, waarnaar we in overleg regelmatig ook zelf kunnen afreizen.

Vanaf ons kantoor in Rotterdam zijn de havens van Rotterdam, Amsterdam, Vlissingen, IJmuiden, Delfzijl en Terneuzen goed bereikbaar, terwijl het Nederlandse achterland en de Belgische havens van Antwerpen, Zeebrugge en Gent en het Duitse Ruhrgebied ook nog gemakkelijk aan te rijden zijn.

Wij zijn gespecialiseerd in expertises op diverse soorten zg. "commodities". Indien noodzakelijk raadplegen we specialisten op verschillende gebieden, zoals laboratoria, onderzoeksinstituten, universiteiten, technische-/nautische specialisten, handelaren/goederenmakelaars, etc. Wij zijn buitenlid van een aantal handelsorganisaties om zodoende goed contact met de handel te behouden en de steeds veranderende handelseisen en gebruiken te kunnen blijven volgen.

Er zijn 6 ervaren en toegewijde experts bij ons dienst, ondersteund door 3 administratieve krachten. In onze veelzijdige praktijk is het vrijwel onmogelijk van alle goederen en vormen van goederen-expertise verstand te hebben. De dagelijkse uitwisselingen van ervaringen en de discussies daarover zijn wat ons betreft een "must" en door de jaren heen een onlosmakelijk onderdeel van ons kantoor geworden. Hoewel expertise een op zichzelf een individuele dienst lijkt, leveren we daardoor toch teamwerk af.

Onze experts hebben allen, op verschillende deelgebieden, een gedegen vooropleiding ondergaan. Daarnaast zijn al onze experts individueel geregistreerd bij het Nederlands Instituut van registerexperts, het NIVRE, welke stichting het doel heeft het beroep expert te beschermen en waar mogelijk kwalitatief te verbeteren. Deze organisatie stelt hoge eisen op het gebied van opleiding en ervaring en het onderhouden van een bepaald kennisniveau.