Granen en oliezaden

Sorting heated and caked maize.jpg

Granen en oliezaden

Vanaf de oprichting van ons bedrijf in 1969 hebben wij bijna dagelijks te maken gehad met vervoers- en opslagschades op op granen en oliezaden, voor zowel menselijke consumptie als diervoeders, die ofwel in bulk, in zakken of tijdens vervoer in containers, beschadigd zijn geraakt.

We hebben zodoende een zeer uitgebreide kennis kunnen opdoen van de diverse soorten granen, oliezaden, graan-derivaten, allen met hun eigen ladingspecifieke problemen.

Met grote regelmaat hebben we te maken met partijen mais, tarwe, gerst, en vele andere graan en graan-afgeleide producten waarin we problemen aantreffen zoals schimmelschades, vochtmigratie, condensatie, microbiologisch bederf, broei, bezetting met levende insecten, dioxines and mycotoxines (zoals aflatoxine), GMO problemen, of partijen die om andere redenen niet meer aan hun specificaties voldoen.

We worden verder ook vaak wereldwijd ingeschakeld wanneer zich problemen voordoen tijdens opslag of verschepingen van oliezaden als sojabonen, zonnebloemzaad, raapzaad, lijnzaad, etc.

In het verlengde hiervan worden we vaak gevraagd om advies te geven over schades aan van oliezaad afgeleide producten als soyameel/pellets, zonnebloemzaad pellets, palm en palmzaad pellets/schroot en copra pellets.
Zowel oliezaden als de hiervan afgeleide producten zijn gevoelig voor broei als het vochtgehalte niet stabiel is.

We hebben goede banden met controlebedrijven, laboratoria, entomologen, schimmel- en andere voedingsonderzoeksinstuituten en het NVWA. We zijn er trots op dat we voor verzekeraars van een aantal van 's wereld grootste graanhandelshuizen mogen optreden.