perishablesbanner.jpg

Bederfelijke waren

Bederfelijke goederen zijn goederen die gemakkelijk bederven of beschadigen. Zij moeten worden vervoerd of opgeslagen in overeenstemming met strikte richtlijnen, meestal in temperatuur-gecontroleerde omgevingen. Bederfelijke waar wordt steeds vaker in gekoelde containers vervoerd en wanneer zij niet in een perfecte staat worden ontvangen, is de schade snel gevonden door de ontvanger of het opslagpand. Ontvangers weten dat de eindconsument in de supermarkt zeer kritisch is als het gaat om verse, gekoelde of bevroren producten.

De meeste schadeclaims ontstaan ​​uit temperatuurproblemen, als gevolg van bijvoorbeeld een niet goed functionerende koelunit, verkeerde stuwage, onvoldoende voorkoeling, verkeerde temperatuurinstellingen, verkeerde verpakking of een andere redenen die de schade tot gevolg had.

Ons bedrijf heeft een uitgebreid verleden in ladingexpertises op groenten en fruit, van rijpende tropische vruchten met hoge ademhalingseigenschappen en ethyleen productie, (zoals bananen, mango's, avocado's), tot sub- tropisch fruit zoals appels en peren, en niet- doorrijpende vruchten zoals citrus, aardbeien en ananas.

Ook diepgevroren producten, zoals vis, schelpdieren en vlees kunnen gemakkelijk beschadigd raken als de koelketen onderbroken is geweest. We zijn regelmatig betrokken bij schades op koelladingen door ontdooing, bederf, vriesbrand en geurschade, die het gevolg waren van temperatuurafwijkingen.